Zuiderse bloemen en planten

Een zinderende zomer, zingende krekels, zalig luieren en heel veel lange dagen buiten leven. Dat wordt werkelijkheid voor steeds meer mensen. In eigen tuin! Vreemde talen horen? Stap even buiten de deur. Exotisch uit eten? Bijna om de hoek. Haal het zuiden naar u toe. Verrukkelijke lavendel, steil groeiende, supersmalle coniferen, prachtig ogende olijf- en palmbomen. U kunt ze zo in ons tuincentrum kopen. Het is er allemaal!! Schilder er zelf even de kleuren van Toscane bij of maak het Grieks blauw/wit. Ga lekker loungen onder uw eigen schaduwdoek, vraag uw partner om een heerlijk verkoelend drankje, maar omring u in ieder geval met de geuren, vormen en kleuren van weelderige, zuidelijke, zinnenprikkelende planten.

Olijfbomen

De olijfboom is de boom van een zuiderse tuin of terras. Hij staat graag in volle zon of halfschaduw. Deze boom zorgt altijd voor een vakantiegevoel in uw tuin. De olijfboom is een gemakkelijke traag groeiende boom. Je koopt deze boom dus best op maat zoals u hem wilt hebben. Hij verander tijdens ons leven nauwelijks. De olijfboom kan de eerste winter na aanplant zijn blad verliezen. Dit is geen probleem, het is de aanpassing van ons klimaat. Vanaf maart snoeit u de boom terug. Het nieuwe blad begint te schieten vanaf ongeveer mei-juni. Hoe warmer het voorjaar hoe sneller het blad zal schieten. De vruchten dus de olijven zijn niet eetbaar. Ze volgroeien niet in ons klimaat.

Vijgenbomen

Een vijgenboom is een winterharde boomsoort. Hij verdraag vorsttemperaturen van - 20°C. De vijgenboom is een gemakkelijke groeier en vergt weinig of geen onderhoud. Hij is bladverliezend in de winter. Een vijgenboom kun je in volle grond of in pot houden op terras. Ze staan het liefst halfschaduw of in volle zon. De vruchten zijn eetbaar.

Palmbomen

De Tracycarpus Fortunei is de meest winterharde palm op de markt. De palmboom verdraagt tot -18 °C. Hij heeft grote waaiervormige bladeren en staat het liefst in de zon. Je kunt deze palmboom zowel in volle grond als in pot op terras houden. In pot zullen de bomen iets beperkter zijn in de groei en dus ook minder groot worden. Deze palmboom is verkrijgbaar van klein tot groot. Voor ieders budget.

Citrusbomen

Onder citrusvruchten verstaan we: sinaasappelen, citroenen, mandarijnen, pompelmoezen en limoenen. Deze vruchten zijn eetbaar. Ze zijn dus uitermate geschikt om op het terras te staan. Het geeft een vrolijke toets aan de zomer. De citrus bloeit met roomwitte trosjes en de bloemen geuren heerlijk zoet. De citrus is niet winterhard, maar vraagt weinig verzorging in de winter.